Ukliďme Lysou

08.04.2017 09:00

Přidejte se s námi ke světové i celorepublikové akci Ukliďme svět / Ukliďme Česko!

V rámci jarního úklidového dne bychom rádi odstranili co nejvíce odpadků z přírody v bezprostředním okolí Lysé nad Labem, konkrétně ve směru oblíbených procházek s dětmi i pejsky a cyklovýletů - cestu směrem na Byšičky, Řehačku a Čelákovice.

Sraz budeme mít u sídla spolku Ladoňka na adrese Masarykova 582, vchod v ulici Čapkova. Odtud vyrazíme cestou podél železniční trati a budeme pokračovat dále, dokud nám síly a čas vystačí. :-)

Pracovní rukavice a odpadové pytle jsou připraveny. Svoz nasbíraného odpadu také zajištěn.
Pokud máte k dispozici reflexní vesty, raději vezměte s sebou, budeme sbírat i podél silnice. ;-)

Po ukončení úklidu bude možnost případně chvíli posedět v prostoru sídla Ladoňky a můžeme u šálku čaje sdílet své dojmy z akce, případně další plány.

Další informace a možnost zaregistrovat se k našemu úklidu najdete na www.UklidmeCesko.cz/event/13315/ nebo pište na ladonka @ centrum.cz nebo na telefonu 771 77 41 41.

Více informací i další fotografie na FB události ZDE.

Na setkání se těšíme a za ochotu ke společnému dílu děkujeme.

Členové spolku Ladoňka

Po pozvánce něco o proběhlé akci :-)

Po ranním seznámení a prvním hromadnějším fotografování (foto 1.) jsme se rozdělili na dvě skupiny a vybaveni rukavicemi a pytli vyrazili.
První skupina šla uklízet podél železniční trati na litolské straně, čili část ulice Vichrova a dále Švermova, kde z velké části odklidila letitou černou skládku u Ubytovny ČD. Hromada odpadu na odvoz byla opravdu veliká a obsahovala např. i silniční značení a kusy linolea (foto 2.).
Druhá skupina se vydala uklízet Čapkovou ulicí a dále po pěšině podél trati, kde posbírala odpad i přímo kolem kolejí. (foto 3.)
Všichni jsme došli až k železničnímu přejezdu u dostihového závodiště, kde jsme se postupně již rozcházeli domů. (foto 4.)
Někteří z účastníků vyrazili ještě vybaveni prázdnými pytli do částí města u svých bydlišť, kde ještě dále pokračovali v uklízení.
Počasí nám přálo, atmosféra byla moc příjemná (foto 5.) a výsledkem je 45 plných pytlů směsného odpadu, 2 pytle vytříděného skla a hromada velkoobjemového odpadu z černé skládky, který se do pytlů zkrátka nevešel. (foto 6.)
Celkově hrubě odhadujeme na 950kg odpadu. Účastnilo se nás celkem 14 lidí, včetně čtyř dětí, a všem patří velké a zasloužené poděkování.
Dle zájmu budeme tuto akci pravděpodobně opakovat již na podzim, stále je kde uklízet.
A myslím, že mluvím za všechny, že bychom byli rádí, kdyby uklizená místa zůstala již maximálně čistá a bez odpadků.

za spolek Ladoňka, z.s.
Jana Hostinská

 

FOTO 1. (většina účastníků)

FOTO 2. (nekompletní skupinka i hromada odpadu)

FOTO 3. (u 1. železničního přejezdu)

FOTO 4. (většina účastníků na konci úklidu)

FOTO 5. (byl prostor i na zábavu)

FOTO 6. (kompletní svozové místo)