Pozvánka na otevřené setkání v kruhu žen

23.01.2017 18:00

Milé ženy,

přijměte pozvání na setkání v ženském kruhu, tentokrát otevřené novým tvářím.

Večer strávíme vzájemným seznámením, povídáním, posezením nad čajem, kde nosným tématem bude tentokrát "Jsem žena, jsem cyklická".

Setkání je totiž určeno ženám. A ženy se od mužů liší převážně tím, že jsou cyklické, a to nejen kvůli menstruaci, ale tak nějak "celkově". Většina mužů, pokud je něco nenaštve, nezraní, je pořád "v pohodě", tak nějak stejně (tento fakt zkrátka většina z nich potvrdí). Ženy mají škálu emocí daleko bohatší a nálady se jim daleko více střídají, během dne i měsíce. Jsou víc naladěny na svou duši a na rytmy přírody... Což může být někdy v dnešním "mužském" světě zaměřeném na výkon poněkud náročné. Proto se ta vnímavější část žen hroutí a část svůj cyklus už ani nevnímá, jakoby "zmužští".

Co s tím? Jak přijmout a žít to, že jsem žena a jsem cyklická? Jak to máte vy? Co vám pomohlo k přijetí ženství a s ním spojené cykličnosti? Nebo teprv hledáte, jak na to?

Podíváme se na nejrůznější ženské a přírodní cykly ze všech možných úhlů pohledu. Ústřední myšlenkou bude, jak přijmout ony všemožné neovlivnitelné cykly do svého života, jak s nimi nebojovat, ale využít darů, které nabízejí. Ať už v rytmu ročním jaro-léto-podzim-zima, měsíčním menstruačním nebo denním ráno-den-večer-noc. Společně se podíváme, se kterými jsme v pohodě a kde nám to naopak trochu skřípe a kde bychom moudrost přírody měly ještě objevit. Každá jsme jiná, tak si s těmi slabými místy navzájem určitě pomůžeme. :-)

Přemýšlíte, o čem že to mluvím? Nebo s tím plně souzníte? Ať tak nebo tak, pokud vás to zaujalo, přijďte mezi nás.


A to v pondělí 23. 1. od 18 do 21 hodin v prostoru spolku Ladoňka v Masarykově ul. 582. (Od 18 hodin bude možné přicházet a dát si čaj a něco na zub, od 18.30 začneme.)

Příspěvek za účast činí 30 Kč na zázemí, čaj, topení.

Prosíme o nahlášení účasti předem na ladonka @ centrum.cz, kapacita je omezená. Děkujeme a těšíme se na setkání,

Alena Matějčková a Jana Hostinská