Maminko, zpívej!

21.02.2017 10:00

Zveme vás na další hudební dopoledne pro maminky s dětmi od narození až po předškolní věk.

Maminky, odložte ostych a pojďte si spolu s námi a se svými dětmi (nebo svým dětem, jsou-li ještě malé) zazpívat!

Předat dětem zásobu písniček pro veselou i těžkou chvíli je jedním z největších darů, který může maminka dítěti do života dát. A nejvíc toho lze předat právě malým dětem, tak malým, že ještě samy zpívat ani neumí... ale zklidní se a naslouchají, rytmus jejich dechu se sladí s písní, a cele naslouchají tomu, když maminka otevře své srdce a zpívá.

Zpíváme především lidové písničky, často vztahující se k aktuálním ročním dobám, a také dětmi oblíbené písničky o zvířátkách. Starší děti okolo dvou až tří let se ve známém prostředí pozvolna k maminkám přidávají, ještě starší děti zaujmeme hudebními nástroji, někdy flétnou, jindy doprovodem na kytaru či klávesy, což u nich pozvolna vzbuzuje zájem o různé hudební nástroje.

Děti mají k dispozici různá dřívka a chrastidla, starší xylofon nebo citerku, na kterou zvládnou jednoduché písničky doprovázet už čtyřleté děti.

Vstupné je 50 Kč/rodiče s dětmi na dopoledne, při člentství rodiče i dítěte 40 Kč. Předpokládaný konec je okolo 11.30 hodin.

Termín dalšího setkání je v úterý 21. 2. 2017 od 10 hodin v prostorách spolku na adrese Masarykova 582, Lysá n. L. (Vchod z ulice Čapkova.)