Kojení je víc než krmení - Alpha nursing

11.11.2017 10:00

Zveme vás na přednášku paní Lucie Ertnerové, trojnásobné maminky a absolventky školení Alpha nursing®.

Zdraví a spokojenost miminka je ovlivňováno způsobem krmení. Když věnujete v prvních měsících dostatek času kojení či krmení, dáváte dítěti dobrý předpoklad pro pocit blaha po celý zbytek jeho života. Kojení znamená více než jen dávat mu mléko. Pije také lásku a zdraví. Není v tuto chvíli důležité, zda se jedná o kojení nebo zda z různých důvodů musí být miminko krmeno z láhve.

V prvních měsících se vše točí kolem krmení. Sání umožňuje dítěti jistější přechod z ochraňujícího matčina bříška do vnějšího světa.
Miminka, která mohou sát co nejčastěji tak dlouho, jak chtějí, se rychleji rozvíjejí, jsou veselá a spokojená, lépe spí, málo křičí a jsou méně náchylná k onemocněním. V pozdějších letech jsou tyto děti zřetelně vitálnější a vnímavější, rychlejší v duševním vývoji, kreativnější a nezávislejší.

Kojenec se pohybuje během kojení neustále mezi bděním a transem za předpokladu, že tomuto procesu dáváme nezbytný prostor a potřebný čas, kdykoliv to vnější okolnosti dovolují. Vědomě tyto fáze připouštět a podporovat – to je ALPHA NURSING®

Přednáška proběhne v rámci setkávání podpůrné skupiny pro maminky s kojenci v prostorách Fajnklubu od 10 do 11 hodin s následnou diskusí (cca do 11:30). Vstupné 30 Kč, možnost hlídání straších dětí v herně za 70 Kč.

Těšíme se na vás!