Férová snídaně 2017

13.05.2017 09:00

V sobotu 13. 5. 2017 slavíme Světový den pro fair trade piknikovým happeningem na podporu lokálních a fairtradových pěstitelů Férová snídaně NaZemi.

Spolek Ladoňka se připojuje k mnoha dalším organizacím a pořádá piknik v Lysé nad Labem v příjemném parku mezi ZŠ Komenského a ZŠ B. Hrozného.

Na místě se krom přátelské atmosféry můžete setkat i informacemi o principu fair trade, co to vůbec znamená, proč je dobré podpořit nákupem "férových" produktů zemědělce v rozvojových zemích a spoustu dalšího. Nejběžnějším druhem potravin v rámci fairtrade je káva, kakao a čaj, ale jedná si i o ovoce a zeleninu, květiny, biobavlnu a oblečení z ní, atd.
Bude možno se i zapojit k podpisové petici "Chceme fairtrade v supermarketech" vyzývající obchody Billa, Ahold a Tesco k rozšíření fairtradové nabídky.
K ochutnání budou i dobroty od lokálních producentů (farmářů) a můžeme se pobavit o jejich významné funkci z různých pohledů. Zároveň je možné i sdílet možné "zdroje" místních potravin, kdo má jaké zkušenosti a kde nakupuje. Vytvořme informační síť. :-)

Piknik bude volně přístupný veřejnosti a budeme rádi, když každý přinese něco dobrého buď s podílem fairtrade produktů či z lokálních zdrojů. Ať můžeme vzájemně ochutnávat a těšit se z dobrot ostatních.
Vezměte si s sebou i své oblíbené piknikové potřeby a deky k sezení. Možnost přinést i vhodné společenské hry (např. petang, frisbee, líný tenis, ... ).

Budeme rádi za informace o Vaší účasti předem, ale můžete samozřejmě přijít jen tak.

Další informace i s bližšími popisy principu fairtrade na FB události Férová snídaně v Lysé nad Labem

J Přijďte, těšíme se na všechny ;-)